SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk ...

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Ambachtelijke verf

Voordat synthetische pigmenten in gebruik kwamen werden verschillende plantensoorten gebruikt voor het winnen van pigment. Al jaren houdt Marike zich bezig met het op ambachtelijke wijze maken van verven, zoals olieverf en ei-tempera.

"Het maken van je eigen verf met zuiver natuurlijke pigmenten geeft een extra dimensie aan het werk."

Tegenover Atelier De Heerlijkheid ligt een bijzondere tuin, De Verftuin. Hier staan met name inheemse planten waaruit pigmenten en bindmiddelen gehaald worden. In het atelier wordt hiervan op ambachtelijke wijze verf gemaakt. Denk aan Wede voor Indigo blauw, of Meekrap voor de prachtige kleur van Kraplak.

Deze tuin is er niet alleen voor kunstminners. Door de inheemse beplanting draagt de tuin bij aan bevordering van de biodiversiteit. Een plek om te ervaren en te ontdekken hoe rijk de wereld van kleur is in bloem, blad, vrucht, zaad en wortel. Een heel oude, maar voor velen onbekende kleurenwereld.

Voor Marike is het verf met een verhaal. Resultaten die met plantaardige verfstoffen worden geboekt zijn veel ‘rijker’ dan de ‘vlakkere’ synthetische kleuren. Marike gebruikt deze ambachtelijke verf in haar eigen werk, maar tijdens workshops deelt ze haar kennis graag met je.

De verftuin is altijd vrij toegankelijk. Als Marike in de gelegenheid is komt ze je graag een rondleiding geven.

People

Website

People

Website
Interesse in een schilderij van Marike of nieuwsgierig naar onze nieuwsbrief?
neem Contact op