SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk ...

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Leer- en stagebedrijf BelleMarie

Workshops

Atelier De Heerlijkheid biedt regelmatig workshops aan. Deze zijn vooraf ingepland of worden in overleg op maat toegesneden. Workshops voor volwassenen kunnen zich over één of meerdere dagen uitstrekken, compleet met lunch of high tea.
De workshops voor kinderen duren maximaal één dag, of korter, afhankelijk van hun leeftijd. Plezier in het creëren, inspiratie, verbreding van vakmanschap en kennis staan tijdens deze workshops voorop.

workshops voor volwassenen
Ambachtelijk verf en/of pastelkrijt maken, aquarel begintechnieken, Oosterse penseeltechnieken, houtskool, modeltekenen, buiten schilderen, dieren schilderen, zeeschap schilderen, Schilderen zoals Rembrandt, Van Gogh, Jan Sluijters of Monet.

workshops voor kinderen
Schilderen in de gouden eeuw, Da Vinci Code, 3-dimensionaal, lino, verf maken (ei-tempera) en buiten schilderen, Land art.

workshops op maat
Workshops op maat worden in het weekend, of op maandag of dinsdag gegeven. Workshopprijzen en -data in overleg. Lijkt het je leuk een van de workshops te volgen, of zou je er een samen met vrienden of collega’s willen plannen, denk bijvoorbeeld aan een teambuilding of intervisie. Dat kan op deze sfeervolle plek. Geschikt en uitdagend en vooral genieten voor iedereen.

18 december 2022

Workshop het winterlandschap

Een mooie uitdaging om de winter te schilderen, want hoe doe je dat eigenlijk?

In één dag kun je leren over de witte sneeuw, het ijs en de prachtige luchten van de Hollandse winter waarvan we zo af en toe nog een glimp zien. Wil je weten hoe je deze kunt vereeuwigen door je eigen winterlandschap te schilderen? Marike leert het je graag.

Bij deze workshop hoort natuurlijk een uitgebreide bourgondische lunch en als afsluiting een drankje . Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
beginners en gevorderden die zich willen verdiepen in het winterlandschap, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Datum van de workshop:
18 december 2022, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 120 inclusief verf en een luxe lunch

29 januari en 26 maart 2023

Workshop ambachtelijk verf maken

Tijdens deze workshop leer je hoe je olieverf, pastelkrijt en aquarelverf maakt

Het verhaal van de verf begint in Marike’s eigen verftuin, een uniek paradijs voor bijen, vogels, vlinders en een bijzonder soort kunstenaar. Marike vertelt je graag over wat daar groeit en bloeit en hoe je daar pigmenten en bindmiddelen uithaalt.

Tijdens de workshop ambachtelijk verf maken leer je met verschillende bindmiddelen en natuurlijke pigmenten olieverf, pastelkrijt en aquarelverf maken. Een prachtige techniek die je zeer zeker een verbreding in materiaalkennis en een verdieping in je schilderwerk zal opleveren. Je werkt met de beste oliën en de meest bijzondere pigmenten.

Je gaat naar huis met een berg kennis en zelfgemaakte verf of pastelkrijt.

Datum van de workshop:
29 januari 2023, van 11.00 tot 16.30 uur
26 maart 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 140 inclusief materiaal, koffie/thee en een luxe lunch

22 en 23 april 2023

Tweedaagse inspiratie workshop

Tijdens deze tweedaagse workshop leer je ...

De kern van het maken van kunst is inspiratie. Maar hoe vind je die, waar haal je dat vandaan en als je al ideeën, dromen en beelden hebt, hoe zet je die dan om in een kunstwerk?

Tijdens deze tweedaagse workshop verdiep je je in hoe andere kunstenaars tot inspiratie komen, Marike helpt je te ontdekken wat voor jou de manier is tot het maken van eigen uniek werk. Dit is de basis voor het maken van kunst.

Deze workshop gaat over jezelf verrassen en jezelf verwonderen. Je leert op driemanieren drie verschillende bronnen van inspiratie aan te boren. Je krijgt onder andere een training in beeld denken. Iets wat iedereen ooit kon, maar wat veel mensen niet meer vanzelfsprekend doen.

Voor wie:
mensen die graag met kunst bezig zijn en een stap willen maken in hun ontwikkeling naar autonome/eigen kunst, dit kan in alle vormen van beeldende kunst, denk hierbij naast tekenen en schilderen ook aan beeldhouwen en boetseren

Datum van de workshop:
22 en 23 april 2023, van 11.00 tot 16.00 uur

Kosten:
€ 198 inclusief materiaal, twee lunches, koffie/thee en een drankje aan het einde van de dag

21 mei 2023

Workshop bloemen in aquarel

Tijdens deze  workshop leer je ...

Een paradijselijke dag in de tuinen van Atelier De Heerlijkheid, waarin je de basis principes leert over het aquarelleren. Het onderwerp van de dag zijn de vele bloemen rond het atelier. Bijzonder, want tegenover het atelier ligt ‘De Verftuin’. Een tuin waar veelal inheemse planten staan waarmee verf gemaakt wordt.

Je leert over hantering van penseel, over eigenschappen van verschillende pigmenten in aquarelverf, de opzet van een aquarel en het werken met transparante lagen. Een leerzame en ontspannen dag om van te genieten.

Marike kan verf voor je maken. Dit is ambachtelijke verf en kost € 50 voor 6 kleuren. Je kunt ook overwegen vooraf de cursus ‘Ambachtelijk verf maken’ te volgen, zodat je je eigen aquarelverf maakt.

Voor wie:
voor de beginnende aquarellist of voor de aquarellist die zich verder wil verdiepen. Marike begeleidt naar individueel niveau

Datum van de workshop:
21 mei 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 120 inclusief papier, exclusief verf,
inclusief een fleurige en smakelijke lunch

4 en 25 juni 2023

Buitenschilderdag: kijken door de ogen van Monet

Tijdens deze workshop leer je hoe Monet naar de wereld keek

Dit jaar vertelt Marike je over Claude Monet ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken. Hiervoor gaan we net als Monet buiten schilderen. Vlakbij het Atelier op een prachtige plek aan de rivier de Maas.

Hoe stelde hij zijn kleurenpalet samen, wat was zijn schilderstoets en hoe keek hij naar het licht?

Graag verrassen we je met een luxe lunch en ’s middags sluiten we natuurlijk af meteen drankje. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een sfeervol impressionistisch schilderij en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
iedereen met en zonder schilders ervaring, met interesse in de natuur en het impressionisme

Datum van de workshop (graag uw voorkeur aangeven bij inschrijving):
4 juni 2023, van 11.00 tot 16.30 uur
25 juni 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 120 inclusief verf en lunch

Interesse in een schilderij van Marike?
neem Contact op