SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk ...

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Leer- en stagebedrijf BelleMarie

Workshops

Atelier De Heerlijkheid biedt regelmatig workshops aan. Deze zijn vooraf ingepland of worden in overleg op maat toegesneden. Workshops voor volwassenen kunnen zich over één of meerdere dagen uitstrekken, compleet met lunch of high tea.
De workshops voor kinderen duren maximaal één dag, of korter, afhankelijk van hun leeftijd. Plezier in het creëren, inspiratie, verbreding van vakmanschap en kennis staan tijdens deze workshops voorop.

workshops voor volwassenen
Ambachtelijk verf en/of pastelkrijt maken, aquarel begintechnieken, Oosterse penseeltechnieken, houtskool, modeltekenen, buiten schilderen, dieren schilderen, zeeschap schilderen, Schilderen zoals Rembrandt, Van Gogh, Jan Sluijters of Monet.

workshops voor kinderen
Schilderen in de gouden eeuw, Da Vinci Code, 3-dimensionaal, lino, verf maken (ei-tempera) en buiten schilderen, Land art.

workshops op maat
Workshops op maat worden in het weekend, of op maandag of dinsdag gegeven. Workshopprijzen en -data in overleg. Lijkt het je leuk een van de workshops te volgen, of zou je er een samen met vrienden of collega’s willen plannen, denk bijvoorbeeld aan een teambuilding of intervisie. Dat kan op deze sfeervolle plek. Geschikt en uitdagend en vooral genieten voor iedereen.

18 december 2022

Workshop het winterlandschap

Een mooie uitdaging om de winter te schilderen, want hoe doe je dat eigenlijk?

In één dag kun je leren over de witte sneeuw, het ijs en de prachtige luchten van de Hollandse winter waarvan we zo af en toe nog een glimp zien. Wil je weten hoe je deze kunt vereeuwigen door je eigen winterlandschap te schilderen? Marike leert het je graag.

Bij deze workshop hoort natuurlijk een uitgebreide bourgondische lunch en als afsluiting een drankje . Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
beginners en gevorderden die zich willen verdiepen in het winterlandschap, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Datum van de workshop:
18 december 2022, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 120 inclusief verf en een luxe lunch

22 en 23 april 2023

Tweedaagse inspiratie workshop

Tijdens deze workshop verdiep je je in manieren om tot inspiratie te komen

De kern van het maken van kunst is inspiratie. Maar hoe vind je die, waar haal je dat vandaan en als je al ideeën, dromen en beelden hebt, hoe zet je die dan om in een kunstwerk?

Tijdens deze tweedaagse workshop verdiep je je in hoe andere kunstenaars tot inspiratie komen, Marike helpt je te ontdekken wat voor jou de manier is tot het maken van eigen uniek werk. Dit is de basis voor het maken van kunst.

Deze workshop gaat over jezelf verrassen en jezelf verwonderen. Je leert op drie manieren drie verschillende bronnen van inspiratie aan te boren. Je krijgt onder andere een training in beeld denken. Iets wat iedereen ooit kon, maar wat veel mensen niet meer vanzelfsprekend doen.

Voor wie:
mensen die graag met kunst bezig zijn en een stap willen maken in hun ontwikkeling naar autonome/eigen kunst, dit kan in alle vormen van beeldende kunst, denk hierbij naast tekenen en schilderen ook aan beeldhouwen en boetseren

Datum van de workshop:
22 en 23 april 2023, van 11.00 tot 16.00 uur

Kosten:
€ 198 inclusief materiaal, twee lunches, koffie/thee en een drankje aan het einde van de dag

4 en 25 juni 2023

Buitenschilderdag: kijken door de ogen van Monet

Tijdens deze workshop leer je hoe Monet naar de wereld keek

Dit jaar vertelt Marike je over Claude Monet ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken. Hiervoor gaan we net als Monet buiten schilderen. Vlakbij het Atelier op een prachtige plek aan de rivier de Maas.

Hoe stelde hij zijn kleurenpalet samen, wat was zijn schilderstoets en hoe keek hij naar het licht?

Graag verrassen we je met een luxe lunch en ’s middags sluiten we natuurlijk af met een drankje. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een sfeervol impressionistisch schilderij en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
iedereen met en zonder schilders ervaring, met interesse in de natuur en het impressionisme

Datum van de workshop (graag uw voorkeur aangeven bij inschrijving):
4 juni 2023, van 11.00 tot 16.30 uur
25 juni 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 120 inclusief verf en lunch

11, 12 en 13 juli 2024 — 12, 13 en 14 augustus 2024

Van vlas tot verf

Leven als verfboer en kunstenaar tijdens een driedaagse workshop/minivakantie

Een paar dagen vakantie waarin alles samenkomt. Het leven als verfboer, het ambachtelijk vervaardigen van de mooiste kunstschildersverf, geschiedenis, liefde voor de natuur, alchemie. Ook ontspanning is belangrijk want dat hoort bij dit leven in de prachtige omgeving van de monumentale boerderij waarin het atelier gevestigd is.

Tijdens deze driedaagse vakantie maak je alles mee. Vanaf het oogsten van de verfplanten uit de paradijselijke verftuin tegenover het atelier. Het prepareren van planten en extraheren van pigment tot aan het schilderen met door jezelf op ambachtelijke wijze gemaakte verf.

Een unieke manier om te ervaren hoe je met zorg voor de natuur komt tot de meest prachtige materialen om mee te schilderen en misschien nog wel meer… We verrassen je graag.

We ontbijten, lunchen en dineren samen. Het is echt het leven op de boerderij en in het atelier zoals Rick en Marike dat leven met alles erop en eraan.

De eerste dag van de workshop gaat om 11 uur het atelier open. De derde en laatste dag na de lunch is het programma afgelopen. Je bent dan nog steeds welkom om in het atelier aan je schilderij te werken of gewoon te genieten van de omgeving. Pas om 16.00 uur die middag gaat het atelier sluiten.

Voor wie:
Kunstschilders, mensen met interesse in ambacht, inheems tuinieren, biodiversiteit, (kunst)geschiedenis en alchemie. Zowel voor de professionele kunstenaars als voor de amateur kunstenaar een verrijking van je kennis van materialen waarmee je kunt werken.

Data van de workshop:
11, 12 en 13 juli 2024
12, 13 en 14 augustus 2024

Kosten:
€ 430 inclusief 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner en de materialen voor de verf.

Neem je je eigen tentje mee dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden.
 
Heb je geen tent, bij ons kun je er één huren voor € 25 voor 2 nachten, dan zetten we hem samen op.

De Heerlijkheid biedt een aantal overnachtingsplekken aan. Zie daartoe de pagina www.atelierdeheerlijkheid.nl/logeren

7 en 8 oktober 2023

Tweedaagse workshop modeltekenen

Tijdens deze  workshop leer je ...

Tijdens deze workshop kun je je twee dagen volledig concentreren op wat je ogen zien en je handen doen. Twee dagen met twee verschillende modellen. Je leert over verhoudingen, anatomie, compositie, schaduw, licht en hoe je in een paar streken een lichaam neerzet.

Om je volledig in de watten te leggen wordt er beide dagen gezorgd voor een luxe lunch.

Deze heerlijke tweedaagse workshop is inclusief houtskool en schetspapier, luxe lunches, koffie/thee en een drankje na. Een onvergetelijk, leerzaam en inspirerend weekend.

Voor wie:
beginners en gevorderden, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Datum van de workshop:
7 en 8 oktober 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 230 inclusief luxe lunches, koffie/thee, drankje na en materialen

29 oktober 2023 — 21 januari 2024

Workshop ambachtelijk verf maken

Tijdens deze workshop leer je hoe je olieverf, pastelkrijt en aquarelverf maakt

Het verhaal van de verf begint in Marike’s eigen verftuin, een uniek paradijs voor bijen, vogels, vlinders en een bijzonder soort kunstenaar. Marike vertelt je graag over wat daar groeit en bloeit en hoe je daar pigmenten en bindmiddelen uithaalt. Rick neemt je mee in de alchemie en laat je zien hoe je pigment uit planten kunt extraheren.

Tijdens de workshop ambachtelijk verf maken leer je met verschillende bindmiddelen en natuurlijke pigmenten olieverf, pastelkrijt en aquarelverf maken. Een prachtige techniek die je zeer zeker een verbreding in materiaalkennis en een verdieping in je schilderwerk zal opleveren. Je werkt met de beste oliën en de meest bijzondere pigmenten.

Je gaat naar huis met een berg kennis en zelfgemaakte verf of pastelkrijt.

Datum van de workshop (graag uw voorkeur aangeven bij inschrijving):
29 oktober 2023, van 11.00 tot 16.30 uur
21 januari 2024, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 155 inclusief materiaal, koffie/thee en een luxe lunch

12 november 2023

Workshop zeeschap schilderen

Tijdens deze  workshop leer je ...

Storm, hoge golven, of een weerspiegeling van de lucht in rustig water… Jij bepaalt het weer deze dag in Bokhoven aan Zee.
Marike neemt je mee op een zeereis aan de hand van het werk van verschillende kunstenaars om te laten zien hoe ze omgaan met de lucht en de zee. Je krijgt uitleg over de technische opbouw van een zeeschap. Hierna ga je aan de slag met olie- of acrylverf.

Een leerzame workshop inclusief een overheerlijke zeemanslunch. Als afsluiting samen wat drinken hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
iedereen die van avontuur houdt, beginners en gevorderden, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Datum van de workshop:
12 november 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 130 inclusief zeemanslunch

Interesse in een schilderij van Marike?
neem Contact op