SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk ...

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Leer- en stagebedrijf BelleMarie

Workshops

Atelier De Heerlijkheid biedt regelmatig workshops aan. Deze zijn vooraf ingepland of worden in overleg op maat toegesneden. Workshops voor volwassenen kunnen zich over één of meerdere dagen uitstrekken, compleet met lunch of high tea.
De workshops voor kinderen duren maximaal één dag, of korter, afhankelijk van hun leeftijd. Plezier in het creëren, inspiratie, verbreding van vakmanschap en kennis staan tijdens deze workshops voorop.

Workshops voor volwassenen
Ambachtelijk verf en/of pastelkrijt maken, aquarel begintechnieken, Oosterse penseeltechnieken, houtskool, modeltekenen, buiten schilderen, dieren schilderen, zeeschap schilderen, Schilderen zoals Rembrandt, Van Gogh, Jan Sluijters of Monet.

Workshops voor kinderen
Schilderen in de gouden eeuw, Da Vinci Code, 3-dimensionaal, lino, verf maken (ei-tempera) en buiten schilderen, Land art.

Workshops op maat
Workshops op maat worden in het weekend, of op maandag of dinsdag gegeven. Workshopprijzen en -data in overleg. Lijkt het je leuk een van de workshops te volgen, of zou je er een samen met vrienden of collega’s willen plannen, denk bijvoorbeeld aan een teambuilding of intervisie. Dat kan op deze sfeervolle plek. Geschikt en uitdagend en vooral genieten voor iedereen.

2 juni, 9 juni en 13 oktober 2024

Workshop ambachtelijk verf maken

Tijdens deze workshop leer je hoe je olieverf, pastelkrijt en aquarelverf maakt

Het verhaal van de verf begint in Marike’s eigen verftuin, een uniek paradijs voor bijen, vogels, vlinders en een bijzonder soort kunstenaar. Marike vertelt je graag over wat daar groeit en bloeit en hoe je daar pigmenten en bindmiddelen uithaalt. Rick neemt je mee in de alchemie en laat je zien hoe je pigment uit planten kunt extraheren.

Tijdens de workshop ambachtelijk verf maken leer je met verschillende bindmiddelen en natuurlijke pigmenten olieverf, pastelkrijt en aquarelverf maken. Een prachtige techniek die je zeer zeker een verbreding in materiaalkennis en een verdieping in je schilderwerk zal opleveren. Je werkt met de beste oliën en de meest bijzondere pigmenten.

Je gaat naar huis met een berg kennis en zelfgemaakte verf of pastelkrijt.

Data van de workshop:
2 juni 2024, van 11.00 tot 16.30 uur
9 juni 2024, van 11.00 tot 16.30 uur
13 oktober 2024, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 155 inclusief materiaal, koffie/thee en een luxe lunch

reserveer hier de workshop ambachtelijk verf maken

21 januari 2024

Workshop ambachtelijke verf maken

Een mooie uitdaging om de winter te schilderen, want hoe doe je dat eigenlijk?

In één dag kun je leren over de witte sneeuw, het ijs en de prachtige luchten van de Hollandse winter waarvan we zo af en toe nog een glimp zien. Wil je weten hoe je deze kunt vereeuwigen door je eigen winterlandschap te schilderen? Marike leert het je graag.

Bij deze workshop hoort natuurlijk een uitgebreide bourgondische lunch en als afsluiting een drankje . Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
beginners en gevorderden die zich willen verdiepen in het winterlandschap, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Datum van de workshop:
18 december 2022, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 120 inclusief verf en een luxe lunch

22 en 23 april 2023

Tweedaagse inspiratie workshop

Tijdens deze workshop verdiep je je in manieren om tot inspiratie te komen

De kern van het maken van kunst is inspiratie. Maar hoe vind je die, waar haal je dat vandaan en als je al ideeën, dromen en beelden hebt, hoe zet je die dan om in een kunstwerk?

Tijdens deze tweedaagse workshop verdiep je je in hoe andere kunstenaars tot inspiratie komen, Marike helpt je te ontdekken wat voor jou de manier is tot het maken van eigen uniek werk. Dit is de basis voor het maken van kunst.

Deze workshop gaat over jezelf verrassen en jezelf verwonderen. Je leert op drie manieren drie verschillende bronnen van inspiratie aan te boren. Je krijgt onder andere een training in beeld denken. Iets wat iedereen ooit kon, maar wat veel mensen niet meer vanzelfsprekend doen.

Voor wie:
mensen die graag met kunst bezig zijn en een stap willen maken in hun ontwikkeling naar autonome/eigen kunst, dit kan in alle vormen van beeldende kunst, denk hierbij naast tekenen en schilderen ook aan beeldhouwen en boetseren

Datum van de workshop:
22 en 23 april 2023, van 11.00 tot 16.00 uur

Kosten:
€ 198 inclusief materiaal, twee lunches, koffie/thee en een drankje aan het einde van de dag

4 en 25 juni 2023

Buitenschilderdag: kijken door de ogen van Monet

Tijdens deze workshop leer je hoe Monet naar de wereld keek

Dit jaar vertelt Marike je over Claude Monet ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken. Hiervoor gaan we net als Monet buiten schilderen. Vlakbij het Atelier op een prachtige plek aan de rivier de Maas.

Hoe stelde hij zijn kleurenpalet samen, wat was zijn schilderstoets en hoe keek hij naar het licht?

Graag verrassen we je met een luxe lunch en ’s middags sluiten we natuurlijk af met een drankje. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een sfeervol impressionistisch schilderij en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
iedereen met en zonder schilders ervaring, met interesse in de natuur en het impressionisme

Datum van de workshop (graag uw voorkeur aangeven bij inschrijving):
4 juni 2023, van 11.00 tot 16.30 uur
25 juni 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 120 inclusief verf en lunch

24 maart, 6 en 7 april 2024

Weekend workshop Sumi-E

Ruimte voor hoofd, hart en inkt

Tijdens deze workshop leer je...
Schilderen vanuit beheersing. Door uit oefening verkregen controle over materiaal, houdingen ademhaling, ontstaat er ruimte voor intuïtie en ruimte voor wat je in de kern wilt weergeven. Je zult merken dat de oosterse penseeltechniek je ook in je overige werk meer vrijheid geeft. 

Je mag je tijdens deze workshop een weekend lang helemaal onderdompelen in rust, aandacht, geborgenheid en ruimte. Twee weken van tevoren kom je ter voorbereiding een middag naar het atelier. Dit is het moment om kennis te maken met elkaar en met de materialen en technieken die met Sumi-E te maken hebben. Kijken en vooral met aandacht kijken is de basis van Sumi-E. Marike neemt je mee de natuur in en al struinend ga je ‘zien’. Aan het einde van de middag volgt er nog een mooie verrassing waarmee je letterlijk terug op/in de aarde gaat.

Het weekend zelf maak je kennis met meerdere technieken en ga je op zoek naar wat bij jou past, je eigen techniek. Sumi-E is bij Marike naast techniek, juist ook vrijheid. Je overnacht in een van de fijne gastenkamers van De Heerlijkheid, of bij onze buren B&B De Groensteeg. We nuttigen oosters/Japans georiënteerd eten en genieten van elkaar en de rust van de omgeving van Bokhoven.

Voor wie:
Voor iedereen die een mooi weekend wil beleven, losser, krachtiger, treffender wil leren tekenen en schilderen. Het maakt niet uit of je al bekend bent met Sumi-E of nog helemaal niet.

Datum van de workshop:
24 Maart 2024: kennismakingsmiddag van 12.00 tot 17.00 uur
6 En 7 april 2024: Sumi-E weekend. We starten op zaterdag om 11.00 uur en zondag om 17.00 uur ga je vol inspiratie en rijk aan techniek weer naar huis.

Kosten:
€ 445 p.p  inclusief een kamer voor jezelf

€ 415 p.p inclusief een kamer, als je met z'n tweeën komt en de kamer deelt

Dit is inclusief materiaal, één overnachting, high tea, ontbijt, twee lunches en een diner. Daarnaast kun je altijd nemen wat je verder nog nodig hebt. We vinden het leuk om je te verwennen.

De Heerlijkheid biedt een aantal overnachtingsplekken aan. Zie daartoe de pagina www.atelierdeheerlijkheid.nl/logeren

11 mei 2024

Salvador Dali - buitenschilderdag

Precies 120 jaar geleden, op 11 mei 1904, werd een bijzonder mens geboren, Salvador Dali!

Tijdens deze workshop leer je ...
Hoe je een avontuurlijk kijkje kunt nemen in het absurde, magische, maar vooral meesterlijke brein van de kunstenaar Salvador Dali.

De ideeën die we krijgen, zullen we vervolgens al buiten schilderend een plek geven in het prachtige landschap rond het atelier. Marike leert je over de technische opbouw van een landschap met bepaalde kenmerken die je terugziet in de schilderijen van Dali.

Een leerzame en zeer zeker verrassende workshop, inclusief een overheerlijke lunch. Als afsluiting samen wat drinken hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een uniek kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
Voor iedereen die van Dali, humor en absurdisme houdt, beginners en gevorderden, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau.

Datum van de workshop:
11 Mei 2024 van 11.00 tot 17.00 uur

Kosten:
€ 140 Inclusief luxe lunch

reserveer hier de workshop Salvador Dali - buitenschilderdag

22 juni 2024

Midzomernacht schilderen - buitenschildernacht

Midzomernacht, maar net niet

Tijdens deze workshop leer je ...
Hoeveel kleuren je kunt vinden in de nacht. Hoe kun je eigenschappen van kleur gebruiken om de nachtelijke bezieling van een landschap, het moment dat de aarde tot rust komt weer te geven.

We kijken naar andere kunstenaars om te leren hoe zij ervoor zorgden dat hun geschilderde nacht geen zwarte nacht werd, maar hoe zij zochten naar balans of juist spanning in hun palet om de juiste sfeer te creëren. Je werkt met olie- of acrylverf.

We beginnen in het atelier en hopen op een zwoele avond om vervolgens verder te schilderen aan de Maas en daar de nacht te beleven. We zullen jullie verwennen met de nodige en heerlijke spijzen en aangename dranken.

Een beetje moe maar voldaan kun je rond een uur of twee een bed opzoeken. Dat kan bij ons in een van de gastenkamers, of je zet een tentje op in ons weiland. Natuurlijk kun je ook gewoon naar huis gaan. Dan mis je wel het lekkere ontbijt de volgende dag.

Voor wie:
Voor iedereen die van avontuur houdt, beginners en gevorderden, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau.

Datum van de workshop:
22 Juni 2024 van 21.00 tot 02.00 uur

Kosten:
€ 140 p.p  inclusief alles wat je nodig hebt om genoeg energie te behouden en een ontbijt de volgende dag

€ 210 p.p inclusief overnachting in één van de gastenkamers van De Heerlijkheid en een ontbijt

Andere mogelijkheden om te overnachten zijn: B&B de Groensteeg, B&B Azzurro en Minicamping Bokhoven, allemaal zeer nabij Atelier De Heerlijkheid.
Of je zet kosteloos een tentje op in onze verftuin of in ons weiland.

De Heerlijkheid biedt een aantal overnachtingsplekken aan. Zie daartoe de pagina www.atelierdeheerlijkheid.nl/logeren

reserveer hier de workshop Midzomernacht schilderen - buitenschildernachtreserveer hier de workshop Midzomernacht schilderen - buitenschildernacht MET OVERNACHTING

11, 12 en 13 juli 2024 — 12, 13 en 14 augustus 2024

Van vlas tot verf

Leven als verfboer en kunstenaar tijdens een driedaagse workshop/minivakantie

Een paar dagen vakantie waarin alles samenkomt. Het leven als verfboer, het ambachtelijk vervaardigen van de mooiste kunstschildersverf, geschiedenis, liefde voor de natuur, alchemie. Ook ontspanning is belangrijk want dat hoort bij dit leven in de prachtige omgeving van de monumentale boerderij waarin het atelier gevestigd is.

Tijdens deze driedaagse vakantie maak je alles mee. Vanaf het oogsten van de verfplanten uit de paradijselijke verftuin tegenover het atelier. Het prepareren van planten en extraheren van pigment tot aan het schilderen met door jezelf op ambachtelijke wijze gemaakte verf.

Een unieke manier om te ervaren hoe je met zorg voor de natuur komt tot de meest prachtige materialen om mee te schilderen en misschien nog wel meer… We verrassen je graag.

We ontbijten, lunchen en dineren samen. Het is echt het leven op de boerderij en in het atelier zoals Rick en Marike dat leven met alles erop en eraan.

De eerste dag van de workshop gaat om 11 uur het atelier open. De derde en laatste dag na de lunch is het programma afgelopen. Je bent dan nog steeds welkom om in het atelier aan je schilderij te werken of gewoon te genieten van de omgeving. Pas om 16.00 uur die middag gaat het atelier sluiten.

Voor wie:
Kunstschilders, mensen met interesse in ambacht, inheems tuinieren, biodiversiteit, (kunst)geschiedenis en alchemie. Zowel voor de professionele kunstenaars als voor de amateur kunstenaar een verrijking van je kennis van materialen waarmee je kunt werken.

Data van de workshop:
11, 12 en 13 juli 2024 (nog slechts enkele plaatsen beschikbaar)
12, 13 en 14 augustus 2024

Kosten:
€ 430 Inclusief 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner en de materialen voor de verf.

Neem je je eigen tentje mee dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden.
 
Heb je geen tent, bij ons kun je er één huren voor € 25 voor 2 nachten, dan zetten we hem samen op.

De Heerlijkheid biedt een aantal overnachtingsplekken aan. Zie daartoe de pagina www.atelierdeheerlijkheid.nl/logeren

12 november 2023

Workshop zeeschap schilderen

Tijdens deze  workshop leer je ...

Storm, hoge golven, of een weerspiegeling van de lucht in rustig water… Jij bepaalt het weer deze dag in Bokhoven aan Zee.
Marike neemt je mee op een zeereis aan de hand van het werk van verschillende kunstenaars om te laten zien hoe ze omgaan met de lucht en de zee. Je krijgt uitleg over de technische opbouw van een zeeschap. Hierna ga je aan de slag met olie- of acrylverf.

Een leerzame workshop inclusief een overheerlijke zeemanslunch. Als afsluiting samen wat drinken hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Voor wie:
iedereen die van avontuur houdt, beginners en gevorderden, Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Datum van de workshop:
12 november 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

Kosten:
€ 130 inclusief zeemanslunch

Interesse in een schilderij van Marike of nieuwsgierig naar onze nieuwsbrief?
neem Contact op