SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk ...

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Marike Boerman: beeldend kunstenares en verfboerin

Marike is professioneel kunstenares en eerstegraads docente beeldende vakken. Ze studeerde eind 2001 af aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg. Tijdens haar studie specialiseerde Marike zich in Oosterse penseeltechnieken en legde ze zich toe op het vervaardigen van verf op ambachtelijke wijze.

In haar werk verenigt Marike de ervaring met de Oosterse penseeltechnieken en het ambachtelijk schilderen. Het werk van Marike kenmerkt zich door sfeervolle beelden die raken aan universele gevoelens zonder heel specifiek te zijn. Er ontstaat zo ruimte voor je eigen invulling.

Door het werken met verschillende veelal transparante materialen ontstaat een  soort kwetsbaarheid. De beelden blijven krachtig en treffend. Dit kun je het beste zien als je de werken zelf bekijkt. Een afspraak maken is altijd mogelijk.  

• De tekst loopt verder onder de foto •

“Het is geweldig als ik mensen mag begeleiden op hun ontdekkingsreis naar de verrassing van hun eigen kunnen.”

Marike's passie ligt niet alleen in het vervaardigen van eigen kunst maar evenzoveel bij het overbrengen van vaardigheden in de schilder- en tekenkunst aan anderen, het lesgeven. “Het is geweldig als ik mensen mag begeleiden op hun ontdekkingsreis naar de verrassing van hun eigen kunnen.”

Haar ruime ervaring in het voortgezet onderwijs, volwassenenonderwijs en haar betrokkenheid bij het ontwikkelen van kunsteducatieprojecten maken haar tot een kundig docent. Tijdens haar cursussen en workshops is er aandacht en ruimte om iedereen op individueel niveau te begeleiden.

Interesse in een schilderij van Marike of nieuwsgierig naar onze nieuwsbrief?
neem Contact op